Over Angst met Anne

Hoi en welkom op mijn blog. Mijn naam is Anne, ik ben 25 jaar en heb een angststoornis.
Oke, maar wat betekent dat precies? Goede vraag en daar kom ik op terug!

Angst met Anne is mijn digitale dagboekje waar ik wil schrijven over dingen die ik lastig, interessant of gewoon leuk vind. En natuurlijk zou de blog geen Angst met Anne heten als het niet ook over (mijn) angststoornis(sen) zou gaan. Super spannend om hiermee online te gaan, maar opeens besloot ik het toch te doen. Lees meer hierover in mijn allereerste blogpost Gewoon doen.

Een angststoornis? Vertel!
Wat een angststoornis inhoud, of wat dat voor mij precies inhoud, is moeilijk samen te vatten maar ik zal een poging wagen. Zo’n 6 jaar geleden werd bij mij een angststoornis gediagnosticeerd. Een diagnose die voor mij niet uit de lucht kwam vallen maar eerder voelde als een moment van opluchting en herkenning.

Ik ‘begon’ met de angststoornis NAO (niet anders omschreven), een soort van overige categorie. Je valt net buiten de boot voor een specifiekere term, maar dat je een angststoornis hebt is in ieder geval duidelijk. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik een gegeneraliseerde angststoornis (paniekstoornis) heb met agorafobie en emetofobie. Hele mond vol en het zegt je wellicht helemaal niets, maar hoe en wat zal ik verder toelichten in mijn blogs.

Let op, ik pretendeer niet een expert te zijn, ik schrijf gewoon vanuit mijn eigen ervaringen (met een gepast vleugje humor).

Liefs Anne