Over Angst met Anne

Over Angst met Anne
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Zoals je waarschijnlijk wel hebt begrepen ben ik Anne.
Ik ben 26 jaar en heb vanaf mijn 18e, officieel tenminste, een angststoornis.
Voor een lange tijd heb ik dit feitje vooral voor mezelf gehouden maar afgelopen zomer was ik daar opeens klaar mee. Waarom niet gewoon openheid van zaken? Hoewel ik daar redelijk wat antwoorden op kon verzinnen was geen daarvan overtuigend genoeg om het dan maar niet te doen.

Angst met Anne is mijn digitale dagboekje waar ik wil schrijven over dingen waar ik me mee bezig houd. En natuurlijk zou de blog geen Angst met Anne heten als het niet ook over (mijn) angststoornis(sen) zou gaan. Dat is nou eenmaal een groot deel van mijn leven en daarmee een inspiratiebron om over te schrijven. Super spannend om hiermee online te gaan, maar soms moet je die sprong in het diepe toch maar wagen. Lees meer hierover in mijn allereerste blogpost gewoon doen.

Geen hokjes
Wat een angststoornis inhoud, of wat dat voor mij precies inhoud, is moeilijk samen te vatten maar ik zal een poging wagen. Zo’n 8 jaar geleden werd bij mij een angststoornis gediagnosticeerd. Een diagnose die voor mij niet uit de lucht kwam vallen maar eerder voelde als een moment van opluchting en herkenning. Ik ‘begon’ met de angststoornis NAO (niet anders omschreven), een soort van overige categorie. Je valt net buiten de boot voor een specifiekere term, maar dat je een angststoornis hebt is in ieder geval duidelijk. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik een gegeneraliseerde angststoornis (paniekstoornis) met her en der een fobie heb. Hele mond vol en het zegt je wellicht helemaal niets, maar hoe en wat zal ik op mijn manier verder toelichten in mijn blogs.

Ik pretendeer niet een expert te zijn, want dat ben ik niet. Een ervaringsdeskundige ben ik ook niet.
Schrijven is mijn uitlaatklep en wat ik schrijf doe ik op basis van eigen ervaringen met een gepast vleugje humor om het behapbaar te maken. Als je het leuk vind om er wat over te lezen kun je dat op deze blog doen en daar hoef je geen angststoornis voor te hebben. Angst is een breed begrip en is iets waar we allemaal op onze eigen manier wel mee te maken krijgen.

Thnks for reading,
Anne